Choď na obsah Choď na menu

2. 11. 2018 - Vyhliadková veža na Dubni

 

Vyhliadková veža na Dubni sa nachádza v nadmorskej výške 572 m.n.m.. Má desať poschodí. Z najvyššieho poschodia nachádzajúceho sa vo výške 27 metrov poskytuje úchvatný výhľad do širokého okolia. Najmä mesto Žilina je ako na dlani. Môžeme však vidieť aj panorámu Malej Fatry, prírodnú rezerváciu Brodnianka ale aj blízke dedinky Kysúc. Veža bola otvorená začiatkom leta 2018 a náklady na jej výstavbu tvorili sumu 250.000 eur.

Na rozhľadňu vedie červeno značený TCH z Budatína. Spočiatku sa jedná o strmšie stúpanie. Cestou môžete vidieť vojenské opevnenie (či z prvej alebo druhej svetovej vojny - sa mi nepodarilo zistiť). Po vyjdení na hrebeň masívu Dubeň cesta pokračuje už len zvlneným terénom. Po cca 45 minútach sa v diaľke objaví cieľ túry. Impozantná kovová konštrukcia láka na vystúpanie po schodoch až na jej vrchol. Kovové mrežované rošty ešte umocňujú adrenalínový zážitok. Na vrcholovej plošine sa cítite ako vo vzduchu.... pod vami len mreže a hĺbka 27 metrov. Na vrchole - desiatom poschodí je vo vetre cítiť výkyvy veže. 

Červená TZ pokračuje ďalej smerom na Tepličku nad Váhom. Po celej trase som stretával veľké množstvo ľudí... starší, mladší, rodičia s deťmi, študenti....

Novopostavená rozhľadňa je určite zaujímavým námetom na prechádzky po okolí Žiliny pre všetkých bez rozdielu veku.

 

KTO BOL: StanoK

 

duben--1-.jpgduben--2-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

duben--3-.jpgduben--4-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

duben--8-.jpgduben--9-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

duben--7-.jpgduben--10-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

duben--11-.jpgduben--12-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.